Om Kittelfjäll Stuguthyrning

Vojmådalens Stuguthyrning AB, som företaget heter, är ett helägt dotterbolag till Hörnells, John A Hörnell AB som har sitt säte i Örnsköldsvik. Hörnells är ett familjeföretag som funnits sedan 1933 och drivs fortfarande i 4:e generation inom familjen. I slutet på 70-talet upptäckte vi Kittelfjäll och besökte den lilla fjällbyn så ofta vi kunde. Ganska snart insåg vi, att här vill vara så ofta vi kan, så inom kort byggde vi en egen stuga. Under årens lopp har vi sett Kittelfjäll utvecklas och vi tror att den lilla skidorten står inför en spännande utveckling de närmaste åren till att komma bli en av de populäraste skidorterna i Sverige.

Under våren 2011 fick vi nys om ett nytt större tomtprojekt i Kittelfjäll (Sucksdorff) och vi åkte för att titta. Planen var att köpa en, kanske två tomter om det var något vi gillade. Visningen påbörjades och ja, visst var det fina tomter. När vi kommit allra längst ner på vägen fanns det tre tomter belägna på en liten upphöjning med fantastisk utsikt. Det var dessutom inga andra tomter i nära anslutning. Ja ni förstår, det gick inte att lämna en eller två, vi var tvungna att förvärva alla tre. Så där stod vi, med tre fantastiska tomter och ett betydligt större byggprojekt än vad vi hade kunnat föreställa oss.

Vi valde att bygga timrade fjällstugor med en liten modern touch. Vi har tänkt till med fönsterplaceringar och uteplatser för att få in den finaste utsikten i varje stuga. Allt för att få bästa tänkbara upplevelse vid sitt besök i Kittelfjäll. Stugorna håller hög standard med allt man kan tänkas behöva. Det inkluderar bekvämligheter och ”stuglyx” såsom diskmaskin, micro och bastu.

Har ni funderingar om oss eller stugorna, hör gärna av er till oss.

Annars ses vi i Kittelfjäll!